Skötselråd för textilier

Här får du lite tips och råd om hur du tar hand om dina Almedahls-textilier så att de håller sig fina och fräscha länge.

Vi är stolta över att erbjuda produkter av hög kvalitet och med ett miljömedvetet förhållningssätt.  Vår kvalitet kommer från noggrant utvalda material och en produktionskontroll som minimerar vår påverkan på miljön.

För att säkerställa att våra textilier är säkra för dig och miljön är de certifierade med OEKO-TEX® STANDARD 100 för att undvika hälsoskadliga ämnen. Vårt sortiment av textilier består huvudsakligen av naturmaterial, förutom kalendrar som är tillverkade av återvunnen polyester och några kuddfodral som sytts av möbeltyg (se nedan).  Läs mer om Almedahls och miljö här

Vi rekommenderar att använda miljövänligt tvättmedel och att torka dina textilier genom att hänga dem eller lägga dem plant. Tips: Lägre tvätt-temperatur spar pengar och mijön.  

För LINNE är det bäst att tvätta ofärgat och kulört separat. Tvätta i 40 grader och undvik tvättmedel med blekmedel. Linnet kan hängtorkas och sedan manglas eller strykas när det är fuktigt för att få en jämn yta. Kallmangling för ytan blank.  

BOMULL är ett slitstarkt material som normalt tål tuffa tvättar, men tryckt bomull kräver lite extra omsorg. Även här rekommenderar vi att tvätta ofärgat och kulört separat i 40 grader utan blekmedel. Hängtorka för bästa resultat, och om du vill ha extra släta textilier kan du stryka eller mangla dem när de är fuktiga.

ULL är ett fantastiskt material med naturliga egenskaper som gör att din pläd inte behöver tvättas så ofta, vilket är bra för både miljön och klimatet.  För ullprodukter rekommenderar vi att vädra dem regelbundet och endast tvätta dem vid behov. När det är dags att tvätta, gör det för hand i max 30 grader eller i ett speciellt ullprogram i tvättmaskinen. Torka ull plant eller hängande och undvik absolut torktumlare.

BLANDMATERIAL. Vissa av våra kuddfodral är sydda av möbeltyg av blandmaterial och är väldigt slitstarka. Dessa kan tvättas i 40 grader och torkas på samma sätt som övriga textilier, utan torktumlare.  

VAXDUKAR tvättas i i 40 grader på fintvätt. Om den behöver strykas gör du det på medeltemperatur från baksidan. 

Med dessa enkla råd och lite omtanke kommer dina Almedahls-textilier att hålla sig fina och fräscha länge!

 

Skötselråd för brickor, uppläggnings-och skärbrädor, grytunderlägg och glasunderlägg

BRICKOR, GLASUNDERLÄGG och TRÄSKÅLAR är tillverkade av björkfaner.  
UPPLÄGGNINGS- och SKÄRBRÄDOR samt GRYTUNDERLÄGG är tillverkade av exteriör MDF.  

Samtliga produkter har en melaminbaserad yta som är tålig mot värme och alkohol. De bör diskas för hand och bör inte bli stående i vatten.    

 

Skötselråd för burkar och porslin

PLÅTBURKAR är utmärkta att förvara torr mat, som kaffe, kakor och bönor i, men undvik sura livsmedel. Burkarna tål ej mikrovågsugn. Diska dem för hand.

MUGGAR i porstin tål värme, men bör diskas för hand.  

UPPLÄGGNINGSPORSLIN som skålar, fat och ugnsformar, går utmärkt att använda i ugn, mikro och att diska i diskmaskin.  

Skötselråd för disktrasor

Tvätta DISKTRASAN i tvättmaskinen med liknande färger upp till 60 °C. Undvik att använda klor, blekmedel eller mjukmedel under tvätten. Efter tvätt hänger du den för att torka. När produkten inte längre går att använda, kan den komposteras. 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen