ALMEDAHLS Est. 1846

Klassisk och modern design tillsammans med de främsta formgivarna i mer än ett sekel! Med ca 10.0000 mönster har vi en unik skatt

 

Våra affärsområden

ALMEDAHLS HOME Textilier & inredning
Vi vårdar vårt arv av skandinavisk design samtidigt som vi är öppna för nya idéer. Hos oss hittar du vacker, stilren design med hög funktionalitet  Läs mer  

ALMEDAHLS SOLUTIONS Offentlig miljö Vi skapar inomhusmiljöer. Hängande textilier, solskydd, möbeltyger och mattor. Kompromisslös kvalitet, unik modern design och hållbarhet.

 

Almedahls Historia

Almedahls historia börjar i slutet av 1830-talet då Hans H Wesslau övertog ett färgeri och ett blekeri med cirka tjugo anställda som kommit på obestånd. 

 • 1846 - Hans H Wesslau grundade Almedahls med tillverkning av linnetyger.  
   
 • 1847 - Almedahl tar ett stort socialt ansvar. Byggnation av bostäder och en friskola för fabriksarbetarnas familjer. De hade fri läkarvård och fri medicin samt olycksfallsförsäkring och en pensions- och begravningskassa.
   
 • 1848 - Företaget växer snabbt och omsättningen har dubblerats. Man var nu 83 anställda
   
 • 1857, 1862 - tilldelades flera utmärkelser för sin höga kvalitet vid världsutställningarna i Paris och London
   
 • 1900 - Almedahls stod tillsammans med Jonsereds Fabriker för 50% av Sveriges produktion av linneprodukter Krigstider och tuffare tider för Almedahls, men det skulle vända!
   
 • 1955 - Almedahls samarbete med Astrid Sampe och NKs textilkammare Linnelinjen - för ett modernt linneförråd. Nu kom en ny tid för färg och form, och det skapas nya moderna designlinjer med de främsta formgivarna.
   
 • 1958 - Huvudkontoret flyttade från Göteborg till Dalsjöfors 1958 och sedan 2005 till Kinna, som ligger 45 minuter utanför Göteborg.

Idag har Almedahls har ca 10.000 unika mönster i sin skattkammare!

 

Här kan du läsa mer om Almedahls och vår historia:

Broschyrer från förr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen