ALMEDAHLS Est. 1846

Klassisk och modern design tillsammans med de främsta formgivarna i mer än ett sekel! Med ca 10.0000 mönster har vi en unik skatt

 

Våra affärsområden

ALMEDAHLS HOME Textilier & inredning
Vi vårdar vårt arv av skandinavisk design samtidigt som vi är öppna för nya idéer. Hos oss hittar du vacker, stilren design med hög funktionalitet.  

ALMEDAHLS SOLUTIONS Offentlig miljö.
Vi skapar inomhusmiljöer. Hängande textilier, solskydd, möbeltyger och mattor. Kompromisslös kvalitet, unik modern design och hållbarhet. Läs mer här

 

Almedahls Historia

Almedahls, en pärla inom svensk textilhistoria, har sina rötter i det sena 1830-talet när Hans H Wesslau tog över ett färgeri och blekeri som hade hamnat i ekonomiska svårigheter, med omkring tjugo anställda.

År 1846 markerar födelsen av Almedahls när Hans H Wesslau grundade företaget med fokus på tillverkning av linnetyger. Redan året därpå, 1847, visade Almedahls sitt engagemang för samhället genom att bygga bostäder och en friskola för arbetarna och deras familjer. Dessa ansträngningar inkluderade fri läkarvård, gratis medicin, olycksfallsförsäkring och en pensions- och begravningskassa.

Framgången för Almedahls var tydlig då företaget växte snabbt, och redan 1848 hade antalet anställda ökat till 83 och försäljningen hade fördubblats. Under åren 1857 och 1862 erhöll företaget flera utmärkelser för sin höga kvalitet vid världsutställningarna i Paris och London.

Vid sekelskiftet 1900 stod Almedahls och Jonsereds Fabriker för hela 50% av Sveriges produktion av linneprodukter. Trots prövningar under krigstider visade Almedahls sin motståndskraft och förmåga att övervinna utmaningar.

År 1955 markerade en ny era för Almedahls när de inledde ett samarbete med den framstående formgivaren Astrid Sampe och NKs textilkammare Linnelinjen. Detta samarbete ledde till skapandet av moderna designlinjer, där kreativitet och formgivning blomstrade.

År 1958 flyttade huvudkontoret från Göteborg till Dalsjöfors och sedan, år 2005, till Kinna, som ligger 45 minuter från Göteborg. Denna strategiska flytt bekräftar Almedahls kontinuerliga anpassning och strävan efter att förbli en ledande kraft inom svensk textilindustri.

Almedahls imponerande historia vittnar om en lång och framgångsrik resa, där engagemang för samhället och konstant strävan efter kvalitet och innovation har präglat företagets utveckling. Med över 175 års erfarenhet fortsätter Almedahls att vara en lysande stjärna på den svenska textilhimlen.

 

 

Här kan du läsa mer om Almedahls och vår historia:

Broschyrer från förr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen